Banier
 

Home

Welkom bij het baby onderzoeksteam van de Universiteit Utrecht!

Wij doen onderzoek naar de sociale en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen. Baby’s ontwikkelen zich razendsnel in de eerste twee jaar, en ze begrijpen hun omgeving steeds beter. Hoe leren ze dit? Wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in de ontwikkeling van de waarneming en welke rol dit speelt in de manier waarop jonge kinderen omgaan met anderen. In ons onderzoek proberen we beter te begrijpen welke stadia jonge baby’s doorlopen, en hoe dit gerelateerd is aan de ontwikkeling van hun hersenen. We gebruiken kindvriendelijke en wereldwijd gebruikte manieren om hier meer inzicht in te krijgen, in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht.  

Op onze website kunt u meer lezen over ons huidige Onderzoek. Hoe we te werk gaan, kunt u lezen bij Methoden. Voor sommige onderzoeken zullen wij bij u thuis langskomen. Meer informatie hierover kunt u vinden bij Bezoek bij u Thuis. Andere onderzoeken vinden plaats op het KinderKennisCentrum. Voor informatie over onze onderzoekers kunt u kijken bij Medewerkers.

Wij zijn voor onze onderzoeken doorlopend op zoek naar baby’s van 3 tot 24 maanden. Natuurlijk kunt u zich ook alvast aanmelden voor het onderzoek als uw baby jonger is dan 3 maanden.

We zijn op dit moment ook specifiek op zoek naar gezinnen met een kind jonger dan 10 maanden, die een ouder broertje of zusje heeft (met of zonder autimse) voor ons onderzoek naar de kenmerken van autisme tijdens de babytijd (voor meer info, www.zebra-project.nl).

Als u interesse heeft om mee te doen, kunt u het Inschrijf Formulier invullen. Hartelijk dank!

 

Nieuws

Ons onderzoeksteam heeft een grote subsidie binnen gehaald om de komende tien jaar uitgebreid onderzoek te blijven doen naar de ontwikkeling van kinderen. Meestal wordt ontwikkeling in kaart gebracht door verschillende leeftijdsgroepen met elkaar te vergelijken. Uniek in dit onderzoek is dat we dezelfde kinderen voor langere tijd blijven volgen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kinderkenniscentrum.nl.

http://pers.uu.nl/utrecht-haalt-groot-aandeel-miljoenensubsidies-voor-excellent-onderzoek-binnen/

http://www.dub.uu.nl/de-werkplek/2013/05/28/bolderkar-chantal-kemner.html

 

Bekijk hier filmpjes over het huidige onderzoek:

http://www.youtube.com/watch?v=HfHorvE1Tzo

www.youtube.com/watch?v=x4PW5UOY2Ds